Muzici si Faze - prima pagina Motto Agenda Editoriale Interviuri Concerte Alte articole Legaturi Info Despre noi Contact


Am dori sa listam aici mai multe situri autohtone, dar, din pacate, Internetul romanesc orientat pe cultura/muzica este inexistent. Evident, nu luam in calcul siturile ramase in stadiul de proiect, ci doar pe acelea care si-au dovedit responsabilitatea timp de mai bine de un an, cele cu materiale consistente, actualizari curente, si care nu fac compromisuri, intr-un cuvant siturile vii. Nu vom lista aici situri comerciale sau situri ale artistilor. Daca aveti vreo sugestie, ne puteti scrie si vom urmari situl pe care ni-l propuneti. In eventualitatea in care puneti link la Muzici si Faze, va rugam sa ne anuntati, fara insa a ne obliga la reprocitate. Va putem trimite banner de orice dimensiuni.

 

Banner Muzici si Faze (468 X 60)
www.muzicisifaze.com


Sponsor Muzici si Faze
www.domenii-web.com

Only Solitaire: George Starostin's Music Reviews
starling.rinet.ru/music/index.htm

Fondat in 1998, este cel mai bun sit de recenzii si unul din cele mai interesante situri de muzica de pe Internet. O baza de date imensa, in continua expansiune, o putere de munca fenomenala si un sistem de prezentare/evaluare riguros si coerent construit. De admirat pentru gigantica intreprindere de a prezenta integralele artistilor (eg. Zappa). Situl este orientat catre interactivitate, reactiile cititorilor fiind de asemenea demne de urmarit (cititi de exemplu Readers comments la Pink Floyd sau Bruce Springsteen). Cand doriti sa aflati ceva despre un album sau un artist, un sit la care trebuie sa mergeti este Only Solitaire: George Starostin's Music Reviews. Imprimarea continutului sitului sau poate genera un volum de cateva mii de pagini. Interesant este ca George Starostin are sotie, copil, servici, 30 de ani si lucreaza in paralel si la proiectul Turnului Babel - de creare a celui mai cuprinzator dictionar etimologic de radicale lingvistice.

Mark Prindle Rock'n'roll Record Reviews
www.markprindle.com

Parintele spiritual al comunitatii de web reviewers. De la el a inceput totul, in 1996. Situl acopera toti artistii posibili de la Burzum pana la Can, comentariile diseaca totul, iar Mark Prindle are un umor si o frenezie creativa debordante. Pagina Motorhead este deliciul suprem. Interactivitate ridicata, interviuri excelente, toleranta la speculatii maxima. De citit si rubrica Bribery reviews. Situl gazduieste si fotografia eveniment de la intalnirea celor doi titani ai netului - Prindle si fostul sau discipol, Starostin. 

Progressive Rock Ultimate Discography
www.progarchives.com

Cea mai completa baza de date cu recenzii dedicate muzicii progresive (peste 2700 de trupe si peste 11000 de albume). Permite si audierea de MP3-uri in format streaming. Prog Archives contine recenzii semnate de iubitori ai muzicii care analizeaza si evalueaza diverse productii discografice acoperind toate categoriile PROG-ului. Situl se adreseaza atat cunoscatorilor, ce oricand pot descoperi noi lucruri interesante, cat si neofitilor, acestia din urma beneficiind de sinteze, topuri si liste de albume esentiale, competent alcatuite. Actualizarea este zilnica pe baza articolelor semnate de colaboratori de pe intreg globul.

Perfect Sound Forever
furious.com/perfect

Cea mai longeviva revista muzicala online (a debutat in 1993) si poate cea mai consistenta in ceea ce priveste intersectarea dintre diversitate si calitate. Contine numeroase articole restitutio dedicate unor artisti mai putin cunoscuti, interviuri si editoriale pe teme variate, abordate dintr-o perspectiva underground, de la muzica concreta, ECM si rockul din Pakistan pana la fenomenul karaoke, Napalm Death sau Ray Charles. De citit materialele de sinteza ce pun in lumina fire mai putin vizibile impletite in muzica moderna. Actualizare lunara.

Pierro Scaruffi's Knowledge Base
www.scaruffi.com/index.html

Enciclopedia independenta a lui Scaruffi este prima publicatie electronica dedicata muzicii (si nu numai, baza contine informatii relevante pe teme de arta, stiinta si cultura umana). Fondat in 1983 (da 83!), e-zine-ul lui Scaruffi documenteaza peste 6000 de artisti clasici, moderni si contemporani. Pagina este deosebit de utila prin organizarea excelenta a informatiei si consideratiilor critice personale. Poate deveni un punct de plecare pentru explorari in timp, spatiu si curente muzicale. Pierro este un calator entuziast, matematician, cercetator in stiinte cognitive, profesor, jurnalist independent, poet, iubitor de muzica si liber cugetator.

All Music Guide
www.allmusic.com

Situl cu cel mai mare volum de date pe teme muzicale: de la Mozart pana la Merzbow si de la Elvis pana la Taraful din Clejani sau Negura Bunget. Recomandam tratarea critica a informatiilor, insa intregul catalog are toate atuurile unui nod de cautare util: artisti, albume, piese, muzicieni, producatori, similaritati, clasificari, ordonari stilistice si geografice, topuri, mostre audio etc.

Pitchfork Media
www.pitchforkmedia.com

Cel mai relevant sit dedicat subculturilor si trendurilor indie. O multime de muzici interesante, de pe toata planeta - underground, mainstream sau home-made - prezentate de redactori prin intermediul criticii pozitive. Recenzii, interviuri si articole de sinteza publicate zilnic, de luni pana vineri.

Néosphères
neospheres.free.fr/index.htm

Un sit responsabil dedicat curentelor experimentale (minimalism, muzica electro-acustica, free jazz, komische musik, prog etc.). Poate cel mai bine pus la punct sit de gen in ceea ce priveste organizarea, concizia si exactitatea informatiei. Beneficiaza de un sistem comod de navigare prin hiperlinkuri. Noutati relevante pentru publicul de specialitate, recenzii de carti, precum si o baza consistenta de prezentari la obiect de artisti si albume. Actualizare saptamanala in limba franceza.

Billboard
www.billboard.com

"Billboard, the world's most-trusted source of information about the music business, has for decades offered an array of guides providing access to essential views and contacts within the music-industry professionals".

Rolling Stone
www.rollingstone.com

O revista de referinta a pop-culturii, al carei nume tinde sa fie perceput de noile generatii la fel ca evenimentele din... 1848.

Nomen Est Omen
www.nomenestomen.go.ro

In arta, simplitatea nu este acelasi lucru cu simplismul. Lucrurile vechi nu sunt in mod obligatoriu anacronice si valoarea este independenta de contextul istoric, social, administrativ. Acestea sunt cateva dintre ideile ce pot fi gasite pe pagina formatiei de muzica medievala si renascentista Nomen Est Omen, unde cel mai important lucru ce poate fi descoperit este insa muzica, acea “noua muzica veche…” careia susnumita formatie ii da viata intr-un mod aparte.

Humanitas
www.humanitas.ro

Singurul sit romanesc civilizat de cultura. Actualizare constanta, prezentari interesante de volume, articole cerebrale si distributie de carte, toate in jurul unei edituri ce isi desfasoara activitatea profesional, reusind in fine tiparirea opusului lui Heidegger Fiinta si timp. Pentru pasionatii lecturii, editura Humanitas ocupa un loc aparte in trairile si constientizarile fenomenelor din jurul nostru. Credem ca nu suntem singurii care pot spune ca a fost si este vorba de niste carti ce ne-au marcat viata intr-un mod mai mult si chiar mai putin placut.

Metalfan
www.metalfan.ro

Webzin romanesc axat pe stiri din aria heavy metal si subgenuri. Am remarcat o anumita constanta in actualizari, chiar daca acestea sunt uneori sumare. Cea mai activa sectiune a sitului este forumul, unde rockerii autohtoni isi pot discuta si disputa albumele, concertele underground si pasiunile (de orice fel).Inapoi Home Inceputul Paginii
Muzici si Faze - click pentru prima pagina

Este interzisa reproducerea partiala sau totala a materialelor fara acordul scris al
proprietarilor sitului. Copertile si alte lucrari grafice prezentate, proprietate
intelectuala a caselor de discuri sau autorilor, sunt folosite in scop informativ.

Materialele se afla sub copyright Muzici Si Faze © 2002-2015

Muzici si Faze - click pentru prima pagina