Muzici si Faze - prima pagina Motto Agenda Editoriale Interviuri Concerte Alte articole Legaturi Info Despre noi Contact


Made out of Babies

2005 Trophy
2006 Coward
inapoi la metal, punk si subgenuri

Interesat de alte sectiuni?
Interviurile Muzici si Faze
Rock romanesc
Pop & Rock
Progresiv & Experimental


Metal, Punk si subgenuri

Alice in Chains
Amorphis
Anathema
Annihilator
Astrosoniq
Avantasia
Billy Idol
Black Stone Cherry
Blind Guardian
Brides of Destruction
Cacophony
Cannibal Corpse
Carcass
Cradle of Filth
Dead Kennedys
Death
Def Leppard
Dimmu Borgir
Dinosaur Jr.
Dog Eat Dog
Down
Dream Theater
Edguy
Europe
Evanescence
Evereve
Faith No More
Green Day
Guns n'roses
H.I.M.
Helloween
Iced Earth
Iron Maiden
Judas Priest
Katatonia
King Diamond
Korn
Lacrimosa
Linkin Park
Made out of Babies
Manowar
Marilyn Manson
Masterplan
Mayhem
Megadeth
Melvins
Meshuggah
Metallica
Moonspell
Mother Love Bone
Motorhead
My Dying Bride
Napalm Death
Nightingale
Nirvana
Obituary
Overkill
Ozzy Osbourne
Pantera
Paradise Lost
Pearl Jam
Pungent Stench
Queens of the Stone Age
Rammstein
Rhapsody
Screaming Trees
Sepultura
Sex Pistols
Six Feet Under
Slayer
Smashing Pumpkins
Sodom
Sonic Youth
Stuck Mojo
Suffocation
Suicidal Tendencies
Sunn 0)))
Symphony X
System of a Down
Tang Chao (China)
Temple of the Dog
The Kovenant
The Meads of Asphodel
Therion
Tiamat
Transplants
Troll
Type O Negative
Ufomammut
Velvet Revolver
Venom
Virgin Black
Winds
Aron Biro Trophy (2005)

27 Octombrie 2006

de Aron Biro

Made out of Babies - Trophy
Tanara trupa americana vine de la Neurot Records, casa de discuri orientata spre experiment, patronata de pionierii post-rock, Neurosis. In masura in care se definitiveaza limitele genului post-rock, acesta refera o muzica ce apeleaza la ustensile rock/metal pentru a produce material sonor de factura ambientala, rupand astfel legaturile rockului cu originile sale, eschivand in acelasi timp clasicul, progresivul, rockul adevarat şi metalul fals.
 
Sub acest camuflaj, Neurot isi permit sa promoveze o trupa care, numarand piesele de pe tabla şi aranjamentul lor, ar trebui să figureze la categoria nu-metal. E si asta o forma de experiment - sa promovezi muzica mainstream in cercuri elitiste. Caci altfel, apusul nu-metal nu s-a savarsit atat de demult incat revigorarea sa sa constituie un efort documentar-tributar si un act de curaj.
 
Made out of Babies se incadreaza intr-o miscare de tip "fiecare pe barba lui", de abordare a nu-metalului in maniera old-school. System of a Down si Dog Fashion Disco ii invie din morti pe Faith No More iar trendul metalcore readuce in atentie, cu statut de clasici, trupe ca Sepultura sau Pantera. Made out of Babies se intorc si ei in timp, dar nu la fel de mult, doar pana la nivelul debuturilor Korn sau Deftones, cu un plus de vigoare prezent sub chipul vocalistei Juliei Christmas, elementul de efect si identitate a trupei.
 
Iubitorii de nu-metal isi vad genul favorit impins la marginea schemelor mass-media si, simultan, supus unor torsionari din partea trupelor de gen, ajunse Ón stadiu de insuficienta muzicala terminala. In acest context, debutul Trophy functioneaza atat ca factor nostalgic, cat si de incurajare, prin aceea ca plaseaza nu-metalul intr-o pozitie underground fundamentala care permite dezvoltarea unor simptome de independenta: muzica este mult mai violenta decat normele genului, tematica se leaga de patologic (hit-ul Sugar spune povestea unei crize de diabet) iar productia este de o maniera punk murdara. Vocea feminina lucreaza sa submineze pe toate planurile trupe ca Evanescence, oferind un discurs spurcat inspirat din momentele punk ale unor PJ Harvey sau Bjork cu o explozie de energie care trece de "tineresc" ori "girl power" si se indreapta spre zone extreme, unde sunt justificate titluri ca Gut Shoveler si Wounded Rhino. Influentele albumelor unor "clasici" ca Deftones sau Slipknot sunt cu succes mascate de versatilitatea veninului vocal.
 
Ramane de vazut daca pe filiera Neurot trupa va putea ajunge la urechile celor pentru care ar constitui o surpriza placuta. Pentru cei care asteapta de la Neurot ceva mai experimental, Julie Christmas colaboreaza cu membri Red Sparrowes in proiectul Battle of Mice.

 Opinii?


Inapoi Home Inceputul Paginii
Muzici si Faze - click pentru prima pagina

Este interzisa reproducerea partiala sau totala a materialelor fara acordul scris al
proprietarilor sitului. Copertile si alte lucrari grafice prezentate, proprietate
intelectuala a caselor de discuri sau autorilor, sunt folosite in scop informativ.

Materialele se afla sub copyright Muzici Si Faze © 2002-2015

Muzici si Faze - click pentru prima pagina